top of page

Over ons

Stichting het HazenkampThuis is ontstaan uit een burgerinitiatief in de wijk Hazenkamp Nijmegen.

 

Het bestuur van stichting het hazenkampThuis bestaat uit de volgende personen:

· Peter de Thouars [voorzitter]

· Dick Walstock [secretaris externe zaken]

· Miranda Leeuw-Schiks [secretaris interne zaken]

· Carla Hilderink [penningmeester]

· Petra Dijkers [algemene zaken]

 

 

We werken aan de volgende doelen:

 

1. Wonen

We willen zo zelfstandig mogelijk wonen mogelijk maken voor jonge mensen met autisme in onze wijk. Dit realiseren we samen met de jongvolwassenen en hun familie, in samenwerking met woningbouwcorporatie Talis in het Rentmeestercomplex.

 

We streven naar een gemeenschap in het Rentmeestercomplex volgens het principe van ‘dorps-wonen’. Dit betekent zelfstandig wonen met zorg voor elkaar (zie ook elders op deze site). Dit doen we door ontmoetingen tussen bewoners in de wijk mogelijk te maken en wederzijdse dienstverlening te stimuleren. Met elkaar bouwen we aan een steunkring tussen bewoners.

 

2. Activiteiten

We organiseren aantrekkelijke activiteiten gericht op sociale verbinding en talentontwikkeling. Kunst en cultuur zijn daarbij belangrijke thema’s.

Door de gezamenlijke activiteiten bevorderen we de sociale verbinding tussen alle bewoners om daarmee mensen, die moeite hebben om contacten aan te gaan en te onderhouden, actief lid van de gemeenschap te laten zijn.

 

Kijk voor meer informatie op de pagina Actiteiten.

We hebben een eigen activiteitenruimte aan de Rentmeesterlaan 1b in Nijmegen.

Anker 1
Peter, foto.jpg

Ik ben Peter de Thouars, geboren in Jakarta Indonesië in 1952 en van beroep kunstenaar.

Als vader van een zoon met een beperking in het autistisch spectrum, kwam in mij een sterk verlangen boven drijven dat veilig wonen toegankelijk hoort te zijn voor iedereen. Ook in de wijk Hazenkamp in Nijmegen. Samen met mijn partner Petra Dijkers en onze buren Birgit Kerkoerle en Jacques Stegemans hebben we na wat voorwerk het initiatief genomen voor een woonproject voor zelfstandig wonen voor deze specifieke groep mensen. Meer ouders zijn aangesloten en we hebben het ouderinitiatief Stichting het HazenkampThuis gerealiseerd. Mede het gegeven dat de huidige groep jongeren zingeving hoog in het vaandel draagt geeft mij het vertrouwen dat we een goed initiatief zijn begonnen.

Anker 2
Anker 3
Anker 4

Mijn naam is Petra Dijkers en ik ben algemeen bestuurslid van de stichting het HazenkampThuis. Ik ben 64 jaar oud en trotse moeder van twee volwassen kinderen, een dochter en een zoon. Ik ben integratief kindertherapeute en werk in mijn eigen spelpraktijk voor kind en jeugd. Behalve mijn psychologische achtergrond, heb ik een beeldende kunst achtergrond door mijn opleiding bij ARTEZ en ben in mijn kleine uurtjes beeldend actief op het atelier.

Samen met mijn partner, Peter de Thouars, ben ik mede initiatiefnemer van het project het HazenkampThuis, Wij zijn ouders van een van de jongvolwassenen met een vorm van autisme, die mee doet in het HazenkampThuis.

Idee voor dit initiatief ontstond op een feestje bij een van de buren. We raakten in gesprek over de droom dat het toch mogelijk zou moeten zijn om in onze wijk wonen voor jong volwassenen met autisme mogelijk te maken. Onze droom werd opgepakt door enthousiaste buren die samen met ons de schouders er onder wilden zetten. Dromen kan je omzetten naar werkelijkheid. Erin geloven, doorzetten en aanpakken…

Stap voor stap werken we hieraan met andere ouders en de jongvolwassenen zelf, in samenspraak met andere bewoners van het Rentmeestercomplex en de wijk.

IMG_2007 2.jpeg
Anker 5
het%20bestuur_edited.jpg
bottom of page